CUBIC PANORAMA PLUGIN released! (beta)

This forum is meant for posting anything related to Adventure Maker that doesn't fit in the other forums.Please post technical questions in the Technical Support Forum!

Moderators: time-killer-games, Vengeance66, Candle, reneuend, GM-Support

Postby Mystery » Thu May 01, 2008 4:54 am

Great to hear that things are going well with the plugin, GM! :D
Hopefully with some minor fixes left for a perfect display, games can be played on all PCs. :)


Imari wrote:::jumps up and down!!!::

Can you do it again? - I've missed it... :lol: ;)
User avatar
Mystery
Forum Admin and Games Page admin
 
Posts: 2990
Joined: Sat Feb 04, 2006 8:12 am
Location: Switzerland

Postby Ron_Emad2 » Thu May 01, 2008 11:54 am

Oh thanks
we can see new version with no problem
but dear gm-support :cry: why dont wright about commerical licences?
Hello
I from iran
i cant speak english correctly
please forgive me
User avatar
Ron_Emad2
Active Member
 
Posts: 85
Joined: Fri Oct 13, 2006 12:08 pm
Location: Iran-Kashan

Postby binhotinto » Thu May 01, 2008 12:00 pm

All the versions of the plugin have worked fine for me, the 1.8 version also works fine with the background but now using a text message when clicking on something or using a alphablending transition, this options are not working fine.
binhotinto
Member
 
Posts: 50
Joined: Wed Jun 13, 2007 8:55 pm

Postby Imari » Thu May 01, 2008 3:01 pm

Mystery wrote-
Imari wrote:
::jumps up and down!!!::

Can you do it again? - I've missed it...


Be glad that you missed it. It was an ugly sight. :wink:

Pretty exciting to have this plug-in, huh? :D
User avatar
Imari
VIP
 
Posts: 872
Joined: Fri Jun 20, 2003 4:49 pm
Location: Virginia, USA

Postby GM-Support » Thu May 01, 2008 3:08 pm

binhotinto wrote:now using a text message when clicking on something or using a alphablending transition, this options are not working fine.


Thanks for the info.

Let me know if you also see any other bugs.
GM-Support
Forum Admin and Games Page admin
 
Posts: 2221
Joined: Thu Jun 05, 2003 7:52 pm

Postby GM-Support » Thu May 01, 2008 4:16 pm

Ok, the attached beta 1.09 should fix binhotinto's messages/alphablend problems, as well as Imari's white lines around the top face.

However, since it uses some portions of code from the previous betas, there a re some chances that the GeForce problem is there again :? (I hope not!).
Attachments
CubicPanoramaPlugin_ID1.ocx.zip
The beta 1.09 of the OCX
(30.34 KiB) Downloaded 271 times
GM-Support
Forum Admin and Games Page admin
 
Posts: 2221
Joined: Thu Jun 05, 2003 7:52 pm

Postby Imari » Thu May 01, 2008 4:31 pm

Hi GM,
I just tried the plug-in and the lines are indeed gone. :D

However, I added a 2 second transition and a text message to one of the hotspots as a test, and neither worked. Sorry.

EDIT: I'm wrong, transitions ans and text are working fine with the larger sized images.
Last edited by Imari on Thu May 01, 2008 5:01 pm, edited 1 time in total.
User avatar
Imari
VIP
 
Posts: 872
Joined: Fri Jun 20, 2003 4:49 pm
Location: Virginia, USA

Postby nigec » Thu May 01, 2008 4:45 pm

Yeah, i'm getting the text after the room changes
i get no overlap tho and i'm using the same size graphics as Imari
nigec
Member
 
Posts: 20
Joined: Fri May 18, 2007 11:50 pm

Postby binhotinto » Thu May 01, 2008 4:48 pm

Beta 1.09 is now working fine for me.
Thanks
binhotinto
Member
 
Posts: 50
Joined: Wed Jun 13, 2007 8:55 pm

Postby Imari » Thu May 01, 2008 4:53 pm

NigeC said:
i get no overlap tho and i'm using the same size graphics as Imari


Nige is right. My fault. Transitions and and text are working fine with the larger sized images.
User avatar
Imari
VIP
 
Posts: 872
Joined: Fri Jun 20, 2003 4:49 pm
Location: Virginia, USA

Postby GM-Support » Fri May 02, 2008 2:17 am

So, to recap, the beta 1.09 has no more major bugs, right? (except the problem of setting the initial camera angle)
Last edited by GM-Support on Fri May 02, 2008 2:29 am, edited 1 time in total.
GM-Support
Forum Admin and Games Page admin
 
Posts: 2221
Joined: Thu Jun 05, 2003 7:52 pm

Postby Imari » Fri May 02, 2008 2:24 am

It works for me! :D
User avatar
Imari
VIP
 
Posts: 872
Joined: Fri Jun 20, 2003 4:49 pm
Location: Virginia, USA

Postby Mystery » Fri May 02, 2008 3:25 am

Ron_Emad2 wrote:Oh thanks
we can see new version with no problem
but dear gm-support :cry: why dont wright about commerical licences?


Ron, have a little patience :)
GM-Support is working right now on the plugin to make sure that it runs fine on all computers, and with all graphic/video cards.
I'm sure that he will write about the usage for commercial games, when all the fixes have been done, and the plugin works perfectly.
User avatar
Mystery
Forum Admin and Games Page admin
 
Posts: 2990
Joined: Sat Feb 04, 2006 8:12 am
Location: Switzerland

Postby nigec » Fri May 02, 2008 9:16 am

the only problem i get is:
if you have text on a change room hotspot the text appears in the next room not before you leave.. but that might be my newbie-ness with AM
nigec
Member
 
Posts: 20
Joined: Fri May 18, 2007 11:50 pm

Postby Mystery » Fri May 02, 2008 11:30 am

Nigec, do you mean that you would like to display a message when the player clicks on a hotspot, before he/she is taken to the next screen?

If so, you might need to create a timed event (Action.CreateTimedEvent).
User avatar
Mystery
Forum Admin and Games Page admin
 
Posts: 2990
Joined: Sat Feb 04, 2006 8:12 am
Location: Switzerland

Postby Imari » Fri May 02, 2008 1:56 pm

Yeah, Nige, you need to add an alpha blend or other transition, otherwise the text at the bottom will "hang" into the new room because you've left the previous one so quickly. If I want a text message on a hot spot that I use to change rooms, I add a 2 second alpha transition. You can do that without scripting on the Hotspot Properties tab for the hotspot.
User avatar
Imari
VIP
 
Posts: 872
Joined: Fri Jun 20, 2003 4:49 pm
Location: Virginia, USA

Postby TheMagician » Fri May 02, 2008 3:16 pm

Hi GM. Here is some feedback on the 1.09 version of the plugin.

It works fine with my GeForce 7950 GT.
However, I also get the colored lines along the top and bottom edge of the left face. For this test I used your example image from the very first post in this thread:

Image

And the problem with the framerate drop during video playback on a hotspot still persists and will prevent me from using the plugin if there is no workaround.
Anyway, great work! :-)
TheMagician
Junior Member
 
Posts: 7
Joined: Thu Apr 03, 2008 11:05 am

Postby nigec » Fri May 02, 2008 3:36 pm

thanks guys.. TBH i just added the text to see if it worked as other people where saying they had text issues.. i wouldn't have text there normally ;)
nigec
Member
 
Posts: 20
Joined: Fri May 18, 2007 11:50 pm

Postby GM-Support » Fri May 02, 2008 5:26 pm

TheMagician wrote:I also get the colored lines along the top and bottom edge of the left face. For this test I used your example image from the very first post in this thread

Ok, it is probably due to my image being not properly combined (if you zoom into the image that I posted initially, you will notice that the edges between the 6 images are slightly blurred). I have replaced the first link with a newly combined image, so please redownload it from:
http://www.adventuremaker.com/for_the_f ... norama.jpg

TheMagician wrote:the problem with the framerate drop during video playback on a hotspot still persists

Thanks for the info. I guess we will need to work together to optimize the framerate of the videos in the v2 of the plugin. I am going to release the v1 first, so that those who don't need videos can already use it.

Thanks again.
GM-Support
Forum Admin and Games Page admin
 
Posts: 2221
Joined: Thu Jun 05, 2003 7:52 pm

Postby TheMagician » Sat May 03, 2008 2:16 pm

You're right, GM. The new test image works perfectly.
And I agree - get version 1 out so that people can start using it for their games.
TheMagician
Junior Member
 
Posts: 7
Joined: Thu Apr 03, 2008 11:05 am

more resolution

Postby Genomax » Mon May 19, 2008 4:12 pm

Please master, add 4096x2731 resolution for cube map.

Like to "Low quality" and "High quality" options.

I need this resolution please!!

The new version of plugin run ok for me now. thanks!
Genomax
Member
 
Posts: 18
Joined: Wed Apr 23, 2008 4:48 pm
Location: Spain

A video from my game!

Postby Genomax » Thu May 29, 2008 11:22 pm

My project "E?ghin"

enjoy! :o

http://youtube.com/watch?v=VkZ48a-P38k

Please master! v2 of cubic panorama! :P
Genomax
Member
 
Posts: 18
Joined: Wed Apr 23, 2008 4:48 pm
Location: Spain

Postby binhotinto » Sat Jun 14, 2008 7:28 pm

Is there any VB code to make something like
when we click hotspot, horizontal angle goes to "XX" and vertical to "YY"
??
binhotinto
Member
 
Posts: 50
Joined: Wed Jun 13, 2007 8:55 pm

Previous

Return to Adventure Maker General Discussion

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 11 guests

cron