Loading Variable into Dialogue

This forum is meant for posting anything related to Adventure Maker that doesn't fit in the other forums.Please post technical questions in the Technical Support Forum!

Moderators: time-killer-games, Vengeance66, Candle, reneuend, GM-Support

Loading Variable into Dialogue

Postby JasonMc » Mon Jul 26, 2010 4:55 am

I'm just wondering, would I be able to load a variable (such as the player's name) into a dialogue?
-Jason McDonald
Manager, Programmer
MousePaw Games

--
PocketWatch 1.0 Plugin now available in the Plugins Corner!
User avatar
JasonMc
Active Member
 
Posts: 99
Joined: Sun Jul 04, 2010 10:27 pm
Location: Pacific Northwest, USA

Postby Mystery » Mon Jul 26, 2010 5:35 am

Sure, but I don't think it's doable with the Dialogue Wizard.

You can however script the dialogue, and then use a variant variable.

Check out these posts:
For creating the variant variable
http://www.adventuremaker.com/phpBB2/vi ... 2040#12040

For scripting the dialogue
http://www.adventuremaker.com/phpBB2/vi ... 9205#19205

Example how to use the variant variable in the scripted dialogue (actual script from my game with the variable CharacterName):
Code: Select all
Text(1).caption= "Hey, good morning " + CharacterName +  "! Today we are going to test the XO-245." +vblf+ "I have prepared everything."


And Doggy has another script which is also suitable for character avatars:
http://www.adventuremaker.com/phpBB2/vi ... php?t=3710

Good luck, and post if anything is unclear :)
User avatar
Mystery
Forum Admin and Games Page admin
 
Posts: 2990
Joined: Sat Feb 04, 2006 8:12 am
Location: Switzerland


Return to Adventure Maker General Discussion

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests