EXE being "iffy"

This forum is meant for posting anything related to Adventure Maker that doesn't fit in the other forums.Please post technical questions in the Technical Support Forum!

Moderators: time-killer-games, Vengeance66, Candle, reneuend, GM-Support

EXE being "iffy"

Postby time-killer-games » Fri Feb 18, 2011 8:53 pm

All my games that were EXE exported do not work on certain computers, and work on others. The usual error is located in the "Gif89.dll" or in one of it's dependencies. I've tried registering that GIF DLL several times but it wether registering it was successful on not it still won't change the fact my game only works on certain computers. The computers I've tested were XP and Vista and it works on both -- it depends on the individul computer itself and not the windows version.

Strange, but is there a way to fix this? Anyone else have this prob?
Thanks!
TKG
User avatar
time-killer-games
Expert Member
 
Posts: 400
Joined: Fri Dec 24, 2010 6:10 pm
Location: Virginia Beach, VA

Postby reneuend » Sat Feb 19, 2011 2:30 am

The only time I had this issue was on my own computer. I wonder if its something you're using in your games that's causing it.
---


Image
Image
User avatar
reneuend
Administrator
 
Posts: 2691
Joined: Sat Nov 22, 2008 8:37 pm
Location: Midwest Cornfield, USA

Postby time-killer-games » Sat Feb 19, 2011 3:15 pm

All I use in my games is the typical.

-KeyGuard Plugin
-Images (jpg, bmp, animated gif)
-Videos (avi, wmv, but most of the time avi)
-The AM frame and configuration files
-Ocasionally I use vbscipt for the InputBox
-And of corse the change resolution vbscript, since I like to bypass the initial menu.

Is it possible that any of these files could cause this?
Thanks reneuend
User avatar
time-killer-games
Expert Member
 
Posts: 400
Joined: Fri Dec 24, 2010 6:10 pm
Location: Virginia Beach, VA

Postby juhuwoorps » Sun Feb 20, 2011 2:33 am

You're not using AM the usual way. Is there a chance your problems occours of this?
juhuwoorps
Code Master
 
Posts: 622
Joined: Tue Jul 08, 2008 3:13 pm

Postby time-killer-games » Sun Feb 20, 2011 2:38 am

What do you mean by I don't use it the usual way?
User avatar
time-killer-games
Expert Member
 
Posts: 400
Joined: Fri Dec 24, 2010 6:10 pm
Location: Virginia Beach, VA

Postby reneuend » Sun Feb 20, 2011 5:47 am

time-killer-games wrote:All I use in my games is the typical.

-KeyGuard Plugin
-Images (jpg, bmp, animated gif)
-Videos (avi, wmv, but most of the time avi)
-The AM frame and configuration files
-Ocasionally I use vbscipt for the InputBox
-And of corse the change resolution vbscript, since I like to bypass the initial menu.

Is it possible that any of these files could cause this?
Thanks reneuend


I could be wrong, but I didn't think animated gifs were supported. The rest is fine.

(addendum: you could send me a project folder and I'll build an executable to test.)
---


Image
Image
User avatar
reneuend
Administrator
 
Posts: 2691
Joined: Sat Nov 22, 2008 8:37 pm
Location: Midwest Cornfield, USA


Return to Adventure Maker General Discussion

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron