EarthQuake (unsolved)

This forum is meant for requesting technical support or reporting bugs.

Moderators: time-killer-games, Vengeance66, Candle, reneuend, GM-Support

EarthQuake (unsolved)

Postby Dalton » Mon Jul 14, 2008 4:06 pm

Hi everybody. I?m trying to use the Earth Quake effect in a frame. I?ve already created a hotspot, pasted the informations from the "earthquake demo" VBS Procedures to the VBS of my game. Already pasted the needed informations on the "Enter VBScript Code". My ideia is: After talk with a person, the scenario will shake it. But this is not working. How can i do this? :(
Last edited by Dalton on Thu Jul 17, 2008 1:43 pm, edited 1 time in total.
Dalton
Expert Member
 
Posts: 329
Joined: Fri Nov 16, 2007 1:17 am
Location: BRAZIL

Postby Candle » Mon Jul 14, 2008 4:31 pm

The shake part is not working?
Please don't PM me questions, ask here in the forums!
``````````````
Between grand theft and a legal fee, there only stands a law degree.
User avatar
Candle
Administrator
 
Posts: 3055
Joined: Sat Feb 07, 2004 2:21 am
Location: Rudy's Bar

Postby Mystery » Mon Jul 14, 2008 6:46 pm

Do you go after talking to the character to another frame where the explosion should happen?
User avatar
Mystery
Forum Admin and Games Page admin
 
Posts: 2990
Joined: Sat Feb 04, 2006 8:12 am
Location: Switzerland

Postby Dalton » Mon Jul 14, 2008 8:54 pm

Yes, it?s not working...


Candle wrote:The shake part is not working?
Dalton
Expert Member
 
Posts: 329
Joined: Fri Nov 16, 2007 1:17 am
Location: BRAZIL

Postby Dalton » Mon Jul 14, 2008 8:56 pm

Yep, i?ve done this.

Mystery wrote:Do you go after talking to the character to another frame where the explosion should happen?
Dalton
Expert Member
 
Posts: 329
Joined: Fri Nov 16, 2007 1:17 am
Location: BRAZIL

Postby Mystery » Mon Jul 14, 2008 9:08 pm

I see.

Okay, you have copy-pasted ShadowHunter's code to the VBS procedures, that's good :)

Now, did you also go to the Frame Properties of the frame where the explosion should happen, and enter to the Advanced Tab something like:

Code: Select all
Shake "Image_Name.jpg", 4

(name of the background/frame image with the correct extension, and the time duration (in seconds)?
User avatar
Mystery
Forum Admin and Games Page admin
 
Posts: 2990
Joined: Sat Feb 04, 2006 8:12 am
Location: Switzerland

Postby Dalton » Tue Jul 15, 2008 2:52 am

yes, and the following warning appears:


Mystery wrote:I see.

Okay, you have copy-pasted ShadowHunter's code to the VBS procedures, that's good :)

Now, did you also go to the Frame Properties of the frame where the explosion should happen, and enter to the Advanced Tab something like:

Code: Select all
Shake "Image_Name.jpg", 4

(name of the background/frame image with the correct extension, and the time duration (in seconds)?
Attachments
screenshot.2.jpg
screenshot.2.jpg (54.71 KiB) Viewed 2638 times
Dalton
Expert Member
 
Posts: 329
Joined: Fri Nov 16, 2007 1:17 am
Location: BRAZIL

Postby Candle » Tue Jul 15, 2008 3:38 am

Need full version to run scripts.
Please don't PM me questions, ask here in the forums!
``````````````
Between grand theft and a legal fee, there only stands a law degree.
User avatar
Candle
Administrator
 
Posts: 3055
Joined: Sat Feb 07, 2004 2:21 am
Location: Rudy's Bar

Postby ShadowHunter » Tue Jul 15, 2008 12:35 pm

Hi Dalton,

Be sure the picture is in the correct folder. Please check the example closely.

If all fails please mail me your project. I will fix it for you.

With best regards,

ShAdOwHuNtEr
User avatar
ShadowHunter
Forum Admin and Games Page admin
 
Posts: 1304
Joined: Fri Jun 06, 2003 10:37 pm
Location: Belgium

Postby Dalton » Tue Jul 15, 2008 7:55 pm

Uh... another limitation... Well, i think the earthquake effect is gonna be out of my small game (i?m creating a new one). I was trying to make a small free game to promote my works as a designer and in this new game called Egg?s Mystery, i?m using the cylindrical panorama pluguin. I had the ideia to create small games and distribute freely using the option "create package for..." and inform to the gamers that the only way to play the small games is using the adventure maker (so the gamers will gonna have to download the AM). But the option "create package" doesn?t works with the panorama pluguins... I don?t have any problems about the limitations of the AM, i understand because this program takes a lot of time of the creator. But i think that block the panorama pluguin in the creation of the package is not a good ideia, because it limits the divulging of the Adventure Maker qualities. :?

Candle wrote:Need full version to run scripts.
Dalton
Expert Member
 
Posts: 329
Joined: Fri Nov 16, 2007 1:17 am
Location: BRAZIL


Return to Adventure Maker Technical Support and Bug Reports

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

cron