339 Error with comdlg32.ocx

This forum is meant for requesting technical support or reporting bugs.

Moderators: time-killer-games, Vengeance66, Candle, reneuend, GM-Support

339 Error with comdlg32.ocx

Postby LadyRavenwood » Thu Feb 03, 2011 4:46 pm

Hello, I'm new to the forums and new to Adventure Maker. I just downloaded and installed the free version and every time I try to run the program, I get this error...

Run-time error 339
Component 'Comdlg32.ocx' or one of its dependencies not correctly registered: a file is missing or invalid

Now, I've uninstalled and reinstalled AM several times, rebooted several times, downloaded and registered a new copy of the ocx file, rebooted and reinstalled again and I still keep getting the 339 error.

I've searched the internet for a fix to this problem for two hours and nothing I find seems to work.

I'm running Vista Home Edition the 32bit version.

I really want to try this program out. I deeply appreciate any help in getting this program up and running.
User avatar
LadyRavenwood
New Member
 
Posts: 3
Joined: Thu Feb 03, 2011 4:37 pm

Postby juhuwoorps » Thu Feb 03, 2011 4:48 pm

Hello and welcome to the forums :)

Do have run the install exe as administrator?
juhuwoorps
Code Master
 
Posts: 622
Joined: Tue Jul 08, 2008 3:13 pm

Postby LadyRavenwood » Thu Feb 03, 2011 5:00 pm

Thank you for the welcome!

Yes, I have it set as admin. When I registered the new ocx file I received a message saying it was successful, however, I still get the same error when I try to start up AM. It is a complete mystery to me why none of the recommended fixes will work.
User avatar
LadyRavenwood
New Member
 
Posts: 3
Joined: Thu Feb 03, 2011 4:37 pm

Postby reneuend » Fri Feb 04, 2011 2:49 am

Are you following these steps?

First, you must be logged onto windows with an administrator account.

Go to Start / All Programs / Accessories.

Right click on the Command Prompt and select Run As Administrator in the menu.

If you see a UAC popup, select the Yes button.

Type the following command carefully, including the space.

regsvr32 Comdlg32.ocx

Press ENTER

You should see a message saying the command succeeded.

Close the command window.
---


Image
Image
User avatar
reneuend
Administrator
 
Posts: 2691
Joined: Sat Nov 22, 2008 8:37 pm
Location: Midwest Cornfield, USA

Postby LadyRavenwood » Fri Feb 04, 2011 4:06 am

Yes, I am logged on as the admin. I've also done every step to the letter several times. I got a message saying it was successful, however, I still get the same error. I've even tried rebooting after and still no dice. I really have no clue what is going on. An evil gremlin living in my pc or something... :?
User avatar
LadyRavenwood
New Member
 
Posts: 3
Joined: Thu Feb 03, 2011 4:37 pm

Postby reneuend » Fri Feb 04, 2011 4:26 am

(update)Logging in as Admin isn't enough. I thought so too, but you need to do the following trick to get it to work.

I had a similar issue, but found that I was NOT right clicking on the command window and selecting "run as administrator". Please forgive me if you are doing it this way, but I thought I was doing it correctly at first also until I figured this out.

Image
right-click on the command window icon from accessories

Image
click on "Run as Administrator"
Last edited by reneuend on Fri Feb 04, 2011 5:49 am, edited 1 time in total.
---


Image
Image
User avatar
reneuend
Administrator
 
Posts: 2691
Joined: Sat Nov 22, 2008 8:37 pm
Location: Midwest Cornfield, USA

Postby Candle » Fri Feb 04, 2011 5:43 am

What windows do you run and and did you try to uninstall it and install it again.
Please don't PM me questions, ask here in the forums!
``````````````
Between grand theft and a legal fee, there only stands a law degree.
User avatar
Candle
Administrator
 
Posts: 3055
Joined: Sat Feb 07, 2004 2:21 am
Location: Rudy's Bar


Return to Adventure Maker Technical Support and Bug Reports

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron