animation running but black screen (mp4 and K_Lite Codec)

This forum is meant for requesting technical support or reporting bugs.

Moderators: time-killer-games, Vengeance66, Candle, reneuend, GM-Support

animation running but black screen (mp4 and K_Lite Codec)

Postby reneuend » Sat Dec 22, 2018 2:40 pm

In order to reduce the size of my animations, I converted my avi files to mp4. This worked great up until a few weeks ago. Now it runs, but the screen is black.
I got the latest (standard) K_Lite Codec package, but that didn't seem to help. I even tried tweaking the settings (which I know very little about).

If I put it in as avi files it will be several gigs in size. I doubt anyone will want to download it.

:?: Any ideas on what to do to fix this? I'm sure there is a way, I just haven't found it.

I promised to release chapter 1 of my game, "Gone Squatch'n" by Christmas, but now without the animation displaying, I don't think I should. :(
---


Image
Image
User avatar
reneuend
Administrator
 
Posts: 2690
Joined: Sat Nov 22, 2008 8:37 pm
Location: Midwest Cornfield, USA

Re: animation running but black screen (mp4 and K_Lite Codec

Postby Candle » Sat Dec 22, 2018 7:14 pm

do you have a different computer to try it on and see if it is your computer maybe?
Please don't PM me questions, ask here in the forums!
``````````````
Between grand theft and a legal fee, there only stands a law degree.
User avatar
Candle
Administrator
 
Posts: 3054
Joined: Sat Feb 07, 2004 2:21 am
Location: Rudy's Bar

Re: animation running but black screen (mp4 and K_Lite Codec

Postby reneuend » Tue Dec 25, 2018 3:16 am

good idea. I will try it on another Win10 pc.
---


Image
Image
User avatar
reneuend
Administrator
 
Posts: 2690
Joined: Sat Nov 22, 2008 8:37 pm
Location: Midwest Cornfield, USA

Re: animation running but black screen (mp4 and K_Lite Codec

Postby Candle » Tue Dec 25, 2018 1:11 pm

let me know how works out.
Please don't PM me questions, ask here in the forums!
``````````````
Between grand theft and a legal fee, there only stands a law degree.
User avatar
Candle
Administrator
 
Posts: 3054
Joined: Sat Feb 07, 2004 2:21 am
Location: Rudy's Bar

Re: animation running but black screen (mp4 and K_Lite Codec

Postby reneuend » Thu Dec 27, 2018 3:40 am

I compiled a small AM game and tested it on my machine. No Luck, but I didn't expect it to work since it wasn't working inside AM either.
Now I need to test it on someone else's Win10 machine. Stay tuned...

btw, I remember a few years ago (probably when Win7 came out), that there was a similar issue. The fix was to turn off the hardware accelerator. I couldn't find it on my machine. And this does make sense because I just changed my GPU from GTX660ti to GTX1060.

UPDATE!

I tested the game on another computer that is running a GTX970 gpu and it worked. This tells me that the newer gpu's are not working 'as is'.

To get mine to work (since I can't find the hardware accelerator to turn it off), I disabled the gpu driver. The nice part is that it is easy to turn on and off as needed. The sad part is that I can't ask users to turn off their device drivers.

disable_gpu.jpg
disable_gpu.jpg (75.68 KiB) Viewed 370 times
---


Image
Image
User avatar
reneuend
Administrator
 
Posts: 2690
Joined: Sat Nov 22, 2008 8:37 pm
Location: Midwest Cornfield, USA

Re: animation running but black screen (mp4 and K_Lite Codec

Postby Candle » Fri Jan 04, 2019 11:43 pm

well glad you found what was doing it.now to find a work around to fix the problem.
Please don't PM me questions, ask here in the forums!
``````````````
Between grand theft and a legal fee, there only stands a law degree.
User avatar
Candle
Administrator
 
Posts: 3054
Joined: Sat Feb 07, 2004 2:21 am
Location: Rudy's Bar


Return to Adventure Maker Technical Support and Bug Reports

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests