Simple menu q.

This forum is meant for requesting technical support or reporting bugs.

Moderators: time-killer-games, Vengeance66, Candle, reneuend, GM-Support

Simple menu q.

Postby Rooster » Thu Mar 09, 2006 12:48 pm

Hi
How do I change the images in simple menu?

Best Regards

Rooster
User avatar
Rooster
Active Member
 
Posts: 70
Joined: Wed Oct 13, 2004 1:42 pm
Location: Sweden

Postby GM-Support » Sat Mar 11, 2006 2:23 pm

You can't easily. You need to open the source code (available from the Plugins page of the AM website) with Visual Basic 6, change the pictures and recompile the ActiveX file.

Best regards,
GM-Support
GM-Support
Forum Admin and Games Page admin
 
Posts: 2221
Joined: Thu Jun 05, 2003 7:52 pm

Postby Rooster » Mon Mar 13, 2006 3:48 pm

Hi !

We've opened the OCX file in VB6 but we are not able to change the button images of the plugin.

N.B we are not VB experts.. ;-)

Rooster
User avatar
Rooster
Active Member
 
Posts: 70
Joined: Wed Oct 13, 2004 1:42 pm
Location: Sweden

Postby ShadowHunter » Tue Mar 14, 2006 12:02 am

Hi,

Just open the the source SimpleMenu.vbp. Be sure the Project Explorer is open.

And there you have it, just replace the pictures:

Kind regards,

ShAdOwHuNtEr
Attachments
screenshot001.jpg
screenshot001.jpg (74.68 KiB) Viewed 11928 times
User avatar
ShadowHunter
Forum Admin and Games Page admin
 
Posts: 1304
Joined: Fri Jun 06, 2003 10:37 pm
Location: Belgium

Postby Rooster » Thu Mar 16, 2006 9:42 pm

Hi !
Thanks Shadowhunter, you have directed us in the correct direction, as usual. :D
We have been able to change the images.
However.. we are having problems with the event ButtonClick. it never seems to be executed (the code within the pl1 file). Do you have any ideas?

Thanks in advance

Rooster
User avatar
Rooster
Active Member
 
Posts: 70
Joined: Wed Oct 13, 2004 1:42 pm
Location: Sweden

Postby ShadowHunter » Thu Mar 16, 2006 11:48 pm

Hi Rooster,

Feel free to mail me the modified OCX, source and testproject I will be happy looking at it for you :D

Kind regards,

ShAdOwHuNtEr
User avatar
ShadowHunter
Forum Admin and Games Page admin
 
Posts: 1304
Joined: Fri Jun 06, 2003 10:37 pm
Location: Belgium

Postby Rooster » Thu Mar 23, 2006 9:57 am

Hi Shadowhunter.

Have you been able to look at the code we sent you, yet ?

thanks in advance :-)

Rooster
User avatar
Rooster
Active Member
 
Posts: 70
Joined: Wed Oct 13, 2004 1:42 pm
Location: Sweden

Postby ShadowHunter » Thu Mar 23, 2006 4:26 pm

Hi Rooster,

I did not received your mail :?

Please be sure to zip the code to prevent being deleted by my ISP and be sure to not use my old hotmail adres.

Visit my website: http://www.shadowhunter.co.uk to obtain my new adres.

In case it should fail I will provide you my FTP-server login.

Kind regards,

ShAdOwHuNtEr
User avatar
ShadowHunter
Forum Admin and Games Page admin
 
Posts: 1304
Joined: Fri Jun 06, 2003 10:37 pm
Location: Belgium

Postby Rooster » Thu Mar 23, 2006 9:13 pm

Hi Shadowhunter.

Now, I've tried to send you the mail again.. :-) Could you please verify that you have recieved it?

The enclosed zip file are about 0.1 Mb

Regards

Rooster
User avatar
Rooster
Active Member
 
Posts: 70
Joined: Wed Oct 13, 2004 1:42 pm
Location: Sweden

Postby Candle » Thu Mar 23, 2006 9:59 pm

Please don't PM me questions, ask here in the forums!
``````````````
Between grand theft and a legal fee, there only stands a law degree.
User avatar
Candle
Administrator
 
Posts: 3055
Joined: Sat Feb 07, 2004 2:21 am
Location: Rudy's Bar

Postby ShadowHunter » Fri Mar 24, 2006 12:02 am

Hi Rooster,

I really don't get it... I did not received your mail :(

This never happend before... did you mailed it to the shadowhunter.co.uk adres ?

I just mailed to myself from another account and it work fine... strange.

Could you please mail it one last time ? Else use the proposed methode by Candle 8)

Kind regards,

ShAdOwHuNtEr
User avatar
ShadowHunter
Forum Admin and Games Page admin
 
Posts: 1304
Joined: Fri Jun 06, 2003 10:37 pm
Location: Belgium

Postby ShadowHunter » Sat Mar 25, 2006 5:00 am

Rooster,

Check your mail: problem should be fixed !

Kind regards,

ShAdOwHuNtEr
User avatar
ShadowHunter
Forum Admin and Games Page admin
 
Posts: 1304
Joined: Fri Jun 06, 2003 10:37 pm
Location: Belgium

Postby Rooster » Sat Mar 25, 2006 9:17 pm

Shadowhunter!

Thank you very much, now we are on the right track again.

We are very thankful for your expertise advice and we simply just don't know what we would do without you here at the forum.

/Rooster :D
User avatar
Rooster
Active Member
 
Posts: 70
Joined: Wed Oct 13, 2004 1:42 pm
Location: Sweden

Postby ShadowHunter » Sun Mar 26, 2006 1:02 am

Hi Rooster,

You're very welcome... and thank you for your kind remarks :D

Good luck with your project.

Kind regards,

ShAdOwHuNtEr
User avatar
ShadowHunter
Forum Admin and Games Page admin
 
Posts: 1304
Joined: Fri Jun 06, 2003 10:37 pm
Location: Belgium

Postby Bzyk » Sun Feb 18, 2007 11:22 am

ShadowHunter wrote:Just open the the source SimpleMenu.vbp. Be sure the Project Explorer is open.


I am really sorry for my lame question... :oops: But please, tell me, in which program I can open this file? I need some special soft, or I can find such editor in Win XP apps?
User avatar
Bzyk
Frequent Poster
 
Posts: 142
Joined: Sat Feb 17, 2007 9:49 pm
Location: Poland

Postby ShadowHunter » Sun Feb 18, 2007 3:09 pm

Hi,

You need Visual Basic 6 or Visual Studio 6.

Kind regards,

ShAdOwHuNtEr
User avatar
ShadowHunter
Forum Admin and Games Page admin
 
Posts: 1304
Joined: Fri Jun 06, 2003 10:37 pm
Location: Belgium

Postby Bzyk » Sun Feb 18, 2007 3:49 pm

LOL, I thought so... :P Thanks, Mate!
User avatar
Bzyk
Frequent Poster
 
Posts: 142
Joined: Sat Feb 17, 2007 9:49 pm
Location: Poland

Postby Bzyk » Tue Feb 20, 2007 10:02 am

God, I am such a looser. :( ShadowHunter, please, help! I installed VS6, opened SimpleMenu.vbp, changed icons (see below), saved it and placed into the plugins directory. Then I started AM, opened my project and... icon are still default. What is wrong? Did I forget something?
Attachments
qqq.jpg
qqq.jpg (45.09 KiB) Viewed 11031 times
User avatar
Bzyk
Frequent Poster
 
Posts: 142
Joined: Sat Feb 17, 2007 9:49 pm
Location: Poland

Postby ShadowHunter » Tue Feb 20, 2007 9:56 pm

Hi,

1. You saved the OCX in the wrong directory or version of AM
2. In case you gave the *.ocx another name adjust the *.PL1 file so AM knows what to use (Create/Modify plugins)
3. AM uses the registered OCX in the systems folder, delete it

Hope this helps !

Kind regards,

ShAdOwHuNtEr
User avatar
ShadowHunter
Forum Admin and Games Page admin
 
Posts: 1304
Joined: Fri Jun 06, 2003 10:37 pm
Location: Belgium

Postby Bzyk » Wed Feb 21, 2007 11:02 am

Thanks, Friend! I will try this! You are really good spirit of this forum and our community!

Best regards,
Martin
User avatar
Bzyk
Frequent Poster
 
Posts: 142
Joined: Sat Feb 17, 2007 9:49 pm
Location: Poland

Postby ShadowHunter » Fri Feb 23, 2007 10:49 pm

Hi Bzyk,

Your most welcome :D

Hope you can get it to work !

Kind regards,

ShAdOwHuNtEr
User avatar
ShadowHunter
Forum Admin and Games Page admin
 
Posts: 1304
Joined: Fri Jun 06, 2003 10:37 pm
Location: Belgium

Postby Ikonz101 » Fri Oct 02, 2009 6:56 pm

Yeah I am having the same problem. I changed the icons and saved the .vbp. But I still get the default icons. Do I have to make a .ocx file in Visual Basic after I change the icons? When I try to do that I get a "No public UserControl Detected" Error. Have no idea what that means. I also don't understand what .ocx file I have to delete from system folder on ShadowHunters help on the above topic.

Thank You
Ikonz101

Edit: Figured it out I had to change the properties to public instead of private.
User avatar
Ikonz101
Frequent Poster
 
Posts: 128
Joined: Wed Nov 28, 2007 11:23 pm

Postby reneuend » Fri Oct 02, 2009 7:41 pm

Way to hang in there Ikonz101! :)
---


Image
Image
User avatar
reneuend
Administrator
 
Posts: 2691
Joined: Sat Nov 22, 2008 8:37 pm
Location: Midwest Cornfield, USA


Return to Adventure Maker Technical Support and Bug Reports

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

cron